Dobrze się semestr nie zaczął a Misia już ma kolokwium z Socjologii. Powiem tak nie było trudne, a co najważniejsze dało się ściągać . Hehe :))
Wczoraj zaczęłam treningi. Od jakiś 6 miesięcy nie trenowałam i normalnie wszystko mnie boli . Straszne mam zakwasy.
Od jakiegoś czasu chodziły za mną domowe drożdżówki z serem . I w końcu dzisiaj postanowiłam je zrobić i chyba z dziewuszkami będziemy je jadły przez tydzień tak ich jakoś wyszło dużo . Ale zawsze możecie wpaść do nas do Cancun . Akademik Elite Way School na pyszne drożdżówki i kawę :DD
Dzisiaj wieczorkiem idziemy do clubu studenckiego . :))
Outfit:
EFEKT KOŃCOWY:
Składniki na ciasto (około 15 drożdżówek):
- 500 g mąki pszennej
- 21 g suchych drożdży lub 42 g świeżych (według mnie można dać mniej)
- 20 g miodu
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 7 g soli
- 75 g miękkiego masła
Składniki na masę serową:
- 4 łyżki miękkiego masła
- pół szklanki cukru pudru
- 1 żółtko
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 400 g sera twarogowego
- starta skórka z cytryny, jeśli lubicie
Wymieszać mleko, miód i jajko. Dodać mąkę wymieszaną z drożdżami (ze świeżymi wcześniej zrobić rozczyn), miękkie masło i sól. Wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu, przykryte, do podwojenia objętości.
W międzyczasie przygotować nadzienie serowe, łącząc i ucierając dokładnie wszystkie składniki.
Po tym czasie z ciasta formować bułeczki (kule, jak na zwykłe bułeczki) masy około 50 - 60 g każda. Odłożyć w ciepłe miejsce na 20 - 30 minut do napuszenia. Używając szklanki z niedużym dnem zrobić w każdej bułeczce mocne wgłębienie, nałożyć do niego nadzienia serowego, ciasto posmarować dla połysku rozbełtanym jajkiem.
Piec około 10 minut w temperaturze 240ºC, choć można też około 20 minut w 200ºC (sprawdzałam i chyba nawet taka opcja wydaje mi się lepsza).
Ja mykam bo mam zaraz zajęcia na basenie, a później trening. No i oczywiście w clubie dzisiaj z moimi debilami :)):D
Pozdrawiam :))
Buziaczki:*:*:*<333333333333333
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz